NavMenu

Grad Banjaluka planira da otpiše 1,5 mil KM duga četiri preduzeća

Izvor: Glas Srpske Utorak, 24.05.2016. 11:39
Komentari
Podeli

(Foto: Marko Tomicic/shutterstock)
Grad Banjaluka planira da otpiše dug za nenaplaćenu zakupninu iznajmljenih gradskih poslovnih prostora od 1,5 mil KM, a najveći iznos i to 1,1 mil KM napravila su četiri preduzeća koja su u međuvremenu otišla u stečaj.

Navedeno je to u odluci koju će odbornici Skupštine grada razmatrati 31. maja. Prema informacijama iz ovog dokumenta, riječ je o firmama: "Plemkomerc" čiji je dug 109.802 KM, "Voćar promet" 921.777 KM, "Blik" 101.026 KM i "Zora turist" 1.646 KM.

- Ostatak duga koji se otpisuje odnosi se na potraživanja nastala do kraja 1998. godine od 414.180 KM. Ona su prenesena iz evidencije Zavoda za izgradnju kada je grad preuzeo posao izdavanja i naplate zakupa nad gradskim poslovnim prostorima, a ustanovljeno da grad na to nema pravo - obrazloženo je u odluci.

Isto tako, planiran je otpis 6.606 KM, jer je ustanovljeno da je nastupila zastara naplate duga od preduzeća TP "Malpreh".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.