NavMenu

O značaju liderstva za razvoj biznisa 30. maja u Sarajevu

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.05.2016. 11:15
Komentari
Podeli

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju organizira seminar na temu "Značaj liderstva za razvoj biznisa" koji će se održati 30. maja 2016. godine u prostorijama VTK BiH. Predavač na seminaru je prof. dr Selmo Cikotić.

Cilj seminara je unaprijediti razumijevanje modernog poimanja liderstva, u smislu sposobnosti lidera da inspirira, motivira i ubjeđuje sljedbenike da se na bazi zajedničke vizije prihvati rizik promjene, da se promjena realizira i institucionalizira, te razvije svijest da je liderstvo moguće prakticirati na svim nivoima i u svim ambijentima u kojima je potrebno i moguće vršiti promjene postojećeg stanja.

Seminar će putem interakcije između predavača i učesnika kreirati osnovu za razumijevanje ključnih pojmova i sadržaja liderstva, artikulirati i definirati različite tipove i specifičnosti liderstva, uticaj situacije na liderstvo, te naglasiti i druge značajne odrednice primjene liderstva u sve zahtjevnijem i dinamičnijem svijetu biznisa.

Liderstvo i menadžment imaju mnoštvo sličnosti ali i bitne međusobne razlike. Seminar ima za cilj da osvijetli značaj i jedne i druge funkcije za uspjeh organizacije, te posebnosti korištenja jednog i drugog umijeća u mnoštvu kompleksnih situacija i okolnosti.


Seminar je posebno važan za menadžment u različitim organizacijama i kompanijama, koji svojim načinom komuniciranja sa saradnicima i sljedbenicima mogu kreirati poticajnu atmosferu unutar organizacije.

Učešće na seminaru je besplatno. Više detalja pogledajte na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.