NavMenu

Vlada FBiH daje garanciju Kinezima za kreditiranje izgradnje TE "Banovići"

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.05.2016. 16:53
Komentari
Podeli
Vlada FBiH je prihvatila informaciju o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje TE "Banovići" Bloka 1-350 MW, koju je pripremio RMU "Banovići".

Vlada FBiH je dala saglasnost na prijedlog teksta Pisma podrške koje, u ime Vijeća ministara BiH, treba uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC) i China Export&Credit Insurance Corporation - SINOSURE, saopćeno je iz Vlade.

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo, da u ime Vlade Federacije, pripremi Pismo namjere, u kojem će nedvojbeno istaći namjeru Vlade za izdavanje garancije na ukupan iznos zaduženja za Projekat izgradnje Termoelektrane "Banovići", Blok 1 - 350 MW, kada za to budu stečeni svi neophodni uslovi. Pismo će dalje uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC), China Export & Credit Insurance Corporation – SINOSURE i drugim finansijskim institucijama s kojima RMU "Banovići" uđe u razgovore s ciljem zatvaranja konstrukcije finansiranja.


Federalni premijer će, u ime Vlade Federacije, Vijeću ministara BiH proslijedit Pismo podrške koje, u ime Vijeća ministara BiH, treba uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC) i China Export & Credit Insurance Corporation - SINOSURE, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.