Izvor: eKapija | Petak, 20.05.2016.| 13:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Australija dijeli vize i traži strane radnike - Evo koja zanimanja su im potrebna

Sigurno većina vas razmišlja da nađe neki "bolji život" u inozemstvu, a sada vam se pruža prilika da tako nešto i učinite, i otputujete u Australiju, prenosi "Manager".

Australijsko Ministarstvo za imigraciju i graničnu zaštitu izdalo je novu listu zanimanja koja su im potrebna za 2016/2017. godinu, a za koja se možete prijaviti.

Ova lista će stupiti na snagu od 1. jula 2016. godine i odnosi se na one koji budu aplicirali za australijsku vizu, prenosi Telegraf.rs.

U tu grupu spadaju radne vize: stalna boravišna viza za stručne radnike; privremene vize – u trajanju od četiri godine u kojem bi radnici radili u određenim oblastima da bi onda mogli aplicirati za stalnu vizu; privremena viza za diplomce – život i rad u Australiji nakon završetka studija.

Među zanimanjima koje se traže su: menadžer projekta, industrijski inženjer, inženjer agrokulture, biomedicinski inženjer, nautički arhitekt, šumar, veterinar, nastavnik, kiropraktičar, pedijatar, neurolog, reumatolog, fizijatar, kirurg, medicinske sestre, zidar, stolar, električar, socijalni radnici, psihoterapeuti…

Detaljnu listu (na engleskom jeziku) pogledajte na sljedećem linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.