Izvor: Capital | Srijeda, 18.05.2016.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi u BiH - "Microsoft" krajem maja otvara inovacioni centar u Banjaluci

U Banjaluci je za kraj maja planirano otvaranje "Microsoft inovacionog centra" koji će mladim omogućiti sticanje novih znanja i doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta, rečeno je u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske.

Otvaranje ovog centra omogućeno je potpisivanjem Ugovora o saradnji "Inovacionog centra Banjaluka" i kompanije "Microsoft BiH".

Pomoćnik ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić pojasnila je da je ovaj projekat inicirala Vlada Republike Srpske, da bi pomogla mladim u Srpskoj da u što kraćem roku steknu vještine u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, potrebne za uključivanje na tržište rada.

- "Microsoft inovacioni centar" bio bi prvi u BiH koji bi, podrškom inovativnim projektima i mladim startap kompanijama, doprinosio otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih - rekla je Vojvodićeva.

Ona je navela da je dodatna prednost što će "Microsoft inovacioni centar" biti smješten u "Inovacionom centru Banjaluka" jer će pomoći postojećim kompanijama, koje se nalaze u procesu inkubacije ili predinkubacije, da steknu konkurentske prednosti.

Direktor "Inovacionog centra Banjaluka" Drago Gverić kaže da je otvaranje "Microsoft inovacionog centra" u Banjaluci početak značajne saradnje koja će otvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

- "Microsoft" inovacioni centri pomažu razvoju lokalnih ekonomija saradnjom sa privredom i podrškom inovativnosti - rekao je Gverić, ističući da o uspjehu "Microsoft centra" najbolje govori podatak da je osnovano više od 110 inovacionih centara u 38 zemalja, koji su pomogli u kreiranju više od 3.200 kompanija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.