NavMenu

Kvalitet i trud donijeli još jednu nagradu - Sarajevski "Klas" među najuspješnijim kompanijama u BiH

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 17.05.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Svakodnevni rad, trud i zalaganje svih zaposlenih ključ je uspjeha i glavni razlog što je "Klas" iz Sarajeva dobitnik nagrade za kompaniju godine na ovogodišnjem "Sarajevo Business Forumu", smatra direktor ove firme i predsjednik Uprave "AS grupacije" Rusmir Hrvić.

U razgovoru za "Dnevni avaz" Hrvić ističe ponos zbog dobivanja ovog priznanja.

- Ponosan sam što je "Klas" dobio ovu nagradu, pogotovo zato što je to nagrada koja se prvi put dobiva na ovom forumu i koji je, evo, dobio globalni karakter. Ponosan sam na zaposlenike "Klasa" i "AS grupacije", koji su svojim trudom i zalaganjem dali doprinos ovakvom ishodu. Također, ljudi koji su odlučivali o nagradama, bivši su predsjednici država i uvaženi privrednici. U pitanju je, zaista, respektabilan žiri i sve to čini uspjeh još većim – rekao je Hrvić.

Prema njegovim riječima, dosta je stvari koje su utjecale na to da žiri tako odluči.

- Ja se nadam da je to, prije svega, naš trud i zalaganje u posljednjih nekoliko godina. Posebno bih istaknuo naše uspjehe u firmama koje smo preuzeli "Vispaku", "Borcu" Travnik, "Oazi"... Ove kompanije su bile pred zatvaranjem, a danas su respektabilne i posluju veoma uspješno. Vjerujem da je to žiri prepoznao.

Kada je riječ o "Sarajevo Business Forumu", Hrvić kaže:

- To je bila izuzetna prilika ne samo za ljude iz BiH nego i iz regiona da se susretnu sa partnerima i potencijalnim investitorima. Ovo je skup koji otvara mnogo mogućnosti, a govorim to iz našeg iskustva. Aktivni smo na forumu od 2011. godine, kada smo preuzeli "Vispak". Tada smo postali ozbiljan proizvođač prehrambenih proizvoda i danas smo u konstantnoj potrazi za novim partnerima i kupcima s Bliskog istoka, iz Azije, Afrike...


Izvoz u dva sektora


Kada je u pitanju izvoz, "AS grupacija" ima dva pravca.

- Naš izvoz je orijentiran na dva sektora. Jedan je tekstilni biznis, u kojem smo u 2015. godini izradili 460.000 odjevnih predmeta i sve je otišlo izvan granica BiH. S druge strane, prehrambene proizvode izvezli smo u 26 zemalja, u vrijednosti od više od 10 mil EUR - navodi Hrvić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.