NavMenu

Sajam intralogistike CeMAT 2016 od 31. maja do 3. juna u Hanoveru

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.05.2016. 12:54
Komentari
Podeli
Svjetski sajam intralogistike CeMAT 2016, koji se održava svake dvije godine u Hanoveru (Njemačka), sada u svoj fokus stavlja digitalizaciju i automatizaciju. Od 31. maja do 3. juna očekuje se oko 50.000 posjetilaca, uz više od 1.000 izlagača iz cijelog svijeta na privrednoj izložbi čija su glavna tema IT Smart rješenja za lanac snabdijevanja.

Na sajmu će biti istaknuta ključna uloga logistike u poslovanju, koja je danas sve više digitalizovana i svrstana u red bitnih elemenata industrijskog lanca vrijednosti.

Prema riječima organizatora, CeMAT zauzima prvo mjesto među sajmovima posvećenim intralogistici i menadžmentu lanca snabdijevanja (logistike).

- Uticaj industrijske 4.0 tehnologije na logistiku biće sveobuhvatna tema CeMAT 2016 sajma. Uskoro će svi dijelovi transportnog sistema i materijali kojima se rukuje biti inteligentni. Ovo će veoma povećati fleksibilnost logističkih procesa i mogućnost kompanija da kontrolišu i upravljaju njima. Digitalizacija će poboljšati performanse logističkih kompanija prema svim ključnim faktorima uspjeha - izjavio je Andreas Gruchow, član upravnog odbora "Deutsche Messe", na pretpremijeri CeMAT sajma u Hanoveru.


CeMAT je mjesto gdje će prvi put biti prikazana rješenja koja će oblikovati budućnost intralogistike, publici iz svih krajeva svijeta. Hanover će biti izvor informacija broj jedan za sve najnovije logističke tehnologije – od polu - do potpuno automatizovanih skladišnih rješenja, novih teretnih sistema, robota i ultra modernih IT sistema.

Organizatori CeMAT-a su kreirali i novi, poseban prostor posvećen posljednjim aplikacijama i softverima za logistiku, jer je softver zauzeo veoma bitno mjesto na tržištu intralogistike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.