NavMenu

Preuzimanje muzike odlazi u prošlost?

Izvor: RTS Subota, 14.05.2016. 15:03
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Na isti način kao što su diskovi zamijenili audio-kasete, a onlajn preuzimanje muzike zamijenilo njih, izgleda da definitivno dolazi vreme da preuzimanje pjesama ustupi mjesto striming servisima.

Tehnološki gigant "Apple" planira "agresivan, dvogodišnji plan" da potpuno ugasi "iTunes", onlajn radnju za preuzimanje muzike u SAD i drugim državama, kako bi ustupio mjesto revoluciji striming servisa.
Iako je pojava preuzimanja muzike sredinom 2000-ih viđena kao "ubica CD-a", ipak to nije bio slučaj. Dok je preuzimanje postalo dominantan dio muzičke industrije, CD zapravo nikada nije nestao, a i dalje veoma isplativ medij za distribuciju muzike. Isto bi se moglo reći i za audio-kasete, koje su više puta proglašene "potpuno mrtvim" od sredine do kasnih 80-ih, međutim, sada doživljavaju preporod i ponovnu popularnost.

Preuzimanje muzike dostiglo je vrhunac 2012. godine a od tada popularnost opada, ali, čak i najveći pesimisti industrije ne vide pravi kraj preuzimanja do duboko u 2020. godine.

Čini se da je prerano da "Apple" razmišljanja o povlačenju usluge "iTunes" u narednih nekoliko godina, ali, takav ishod mogao bi da bude blagodet za "Amazon" i druge konkurente koji zaostaju za tim gigantom već godinama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.