Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.05.2016.| 08:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jedanaest kompanija iz BiH na sajmu investicija u Kini - Kinezi zainteresovani za uvoz sokova

(Foto: I.Vukša)
Na sastanku sa predstavnicima Ambasade Narodne Republike Kine rukovodstvo FIPA-e je razgovaralo o učešću predstavnika Agencije na Sajmu investicija i trgovine od 8. do 12. juna u Ningbou u Kini, kao i na 3. sastanku Kontakt mehanizma za agencije za strana ulaganja Kine i zemalja istočne i centralne Europe koji će se održati 10. juna u okviru sajma.

Predstavnici FIPA-e će ovom prilikom predstaviti investicijske projekte Bosne i Hercegovine i radit će na pronalasku kineskih investitora radi ulaganja u BiH.

Jedanaest kompanija iz Bosne i Hercegovine će se predstaviti na ovoj manifestaciji, a na otvaranju sajma, gostima i posjetiocima će biti poslužena vina iz BiH, koja su pobudila interes na kineskom tržištu. Također se pojavio i interes za uvoz sokova iz BiH, pa kineska ambasada preporučuje domaćim proizvođačima sokova da posjete Ningbo ovim povodom.

Ove činjenice dodatno potvrđuju značaj i potrebu predstavljanja i učešća BiH na privrednim dešavanjima u Kini radi povećanja privredne suradnje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.