NavMenu

Jedanaest kompanija iz BiH na sajmu investicija u Kini - Kinezi zainteresovani za uvoz sokova

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.05.2016. 08:11
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
Na sastanku sa predstavnicima Ambasade Narodne Republike Kine rukovodstvo FIPA-e je razgovaralo o učešću predstavnika Agencije na Sajmu investicija i trgovine od 8. do 12. juna u Ningbou u Kini, kao i na 3. sastanku Kontakt mehanizma za agencije za strana ulaganja Kine i zemalja istočne i centralne Europe koji će se održati 10. juna u okviru sajma.

Predstavnici FIPA-e će ovom prilikom predstaviti investicijske projekte Bosne i Hercegovine i radit će na pronalasku kineskih investitora radi ulaganja u BiH.

Jedanaest kompanija iz Bosne i Hercegovine će se predstaviti na ovoj manifestaciji, a na otvaranju sajma, gostima i posjetiocima će biti poslužena vina iz BiH, koja su pobudila interes na kineskom tržištu. Također se pojavio i interes za uvoz sokova iz BiH, pa kineska ambasada preporučuje domaćim proizvođačima sokova da posjete Ningbo ovim povodom.


Ove činjenice dodatno potvrđuju značaj i potrebu predstavljanja i učešća BiH na privrednim dešavanjima u Kini radi povećanja privredne suradnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.