NavMenu

Građa a.d. Banja Luka - Obavještenje o obavezi objavljivanja ponude za preuzimanje

Izvor: Banjalučka berza Petak, 14.12.2007. 10:38
Komentari
Podeli

Građa a.d. Banja Luka - Obavještenje o obavezi objavljivanja ponude za preuzimanje

Na osnovu člana 30, stav 7 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 64/02 - II dio) Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske izdaje sljedeće

OBAVJEŠTENJE

Obavještavaju se akcionari Akcionarskog društva „GRAĐA" Banja Luka da je Komisija za hartije od vrijednosti, na svojoj sjednici održanoj dana 3.12.2007. godine, donijela rješenje (broj 01-UP-O31-5176-1/07) kojim je za Akcionarsko društvo „METAL" sa sjedištem u Banjoj Luci (MB: 1041991), ulica Vojvode Momčila br. 18, Društvo sa ograničenom odgovornošću „KOMPANIJA DUŠANIĆ" sa sjedištem u Prnjavoru (MB: 1841114), ulica Magistralni put bb, Petra (Milivoj) Dušanića (JMB: 0907958103528) sa prebivalištem u Prnjavoru, Gornja Mravica i Gostimira (Đuro) Ivankovića (JMB: 2010962101936) sa prebivalištem u Banjoj Luci, Skendera Kulenovića br. 28, koji su bili obavezi da objave ponudu za preuzimanje navedenog akcionarskog društva, a to nisu učinili u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, u ponovljenom postupku utvrdila obavezu na objavljivanje ponude za preuzimanje emitenta „GRAĐA" a.d. BanjaLuka. Istim rješenjem, Komisija za hartije od vrijednosti je ukinula rješenje (broj 01-UP-031-4510/07) od 16.10.2007. godine o utvrđivanju obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje istog emitenta.

Imenovana lica su dužna, u roku od 15 dana od dana dostavljanja rješenja, Komisiji za hartije od vrijednosti podnijeti zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje navedenog akcionarskog društva, ponudu i isprave iz člana 12. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava. Komisija za hartije od vrijednosti je utvrdila daje za „METAL" a.d. Banja Luka, „KOMPANIJA DUŠANIĆ" d.o.o. Prnjavor i Petra Dušanića nastupila zabrana vršenja prava glasa na skupštini akcionara, po osnovu svih stečenih akcija emitenta računajući od 4.5.2005. godine, kada je za navedena lica nastala obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje emitenta, a za Gostimira Ivankovića zabrana vršenja prava glasa na Skupštini akcionara, po osnovu stečenih akcija emitenta, nastupilaje 8.12.2006. godine, pa sve do isteka roka važenja ponude za preuzimanje, za čije odobrenje su dužni podnijeti zahtjev u nave-denom roku.

Smatraće se da je obavezi objavljivanja ponude za preuzimanje udovoljeno ako ponudu objavi bilo koje od imenovanih lica, koja zajednički djeluju. Svi akcionari Akcionarskog društva „GRAĐA" Banja Luka, putem nadležnog su-da, mogu zahtijevati obavezno zaključenje ugovora o prodaji akcija pod uslovima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje. Cjelokupan sadržaj rješenja objavljen je na Internet stranici Komisije www.sec.rs.ba.

PREDSJEDNIK

Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske

Miodrag Jandrić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.