NavMenu

Na prodaju dio teritorije "Mini Jugoslavije" u Subotici

Izvor: RTV Srijeda, 11.05.2016. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com/Lumpang Moonmuang)
Raspada se i četvrta, "Mini Jugoslavija", koja već 15 godina postoji na imanju Blaška Gabrića u Subotici. Ova malena zemlja ostaće bez dijela svoje teritorije. Naime, prodaje se Srbija, zbog neisplaćenog bankarskog kredita.

"Mini Jugoslavija" ima teritoriju od 3,5 hektara i broji 8.000 državljana, a evo kako Blaško Gabrić objašnjava zbog čega će izgubiti Srbiju.

- Dok sam imao štampariju, jednom svom kolegi sam bio žirant za kredit u iznosu od 50.000 EUR. Dao sam mu 355 m2 moje štamparije kao zalog. Gospodin nije plaćao svoj kredit, a banka mene nije izvjestila o tome sve dok nisu došli da plene moju imovinu - objašnjava Blaško Gabrić, osnivač i vlasnik "Mini Jugoslavije" koji je sada i dužnik banke.

On kaže da je spreman da se i na sudu u Strazburu bori da Jugoslavija ostane cjelovita.

- Od banke sam tražio da ja otplatim taj kredit. Platežno sam sposoban jer imam dobru penziju. Oni to nisu dali. Vjerovatno nekome smeta "Mini Jugoslavija" i to je, po mom mišljenju, osnovni cilj. Ja ću je braniti do Strazbura. Neću dati da se ugasi "Mini Jugoslavija" - poručuje Blaško Gabrić.

Srbija nije prodata na licitaciji jer za njenu kupovinu nije bio zainteresovan ni jedan kupac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.