Izvor: Capital | Srijeda, 11.05.2016.| 08:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bahreinski investitor želi da otvori gerijatrijski centar u Tuzli

(Foto: I.Vukša)
Na jučerašnjem sastanku sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrom zdravstva TK Bahrudinom Hadžiefendićem potencijalni investitor iz Kraljevine Bahrein Abdul Aziz Yusuf Hamza je, sa saradnicima Seidom Hodžićem i Valdetom Iljazovićem, izrazio volju i spremnost za investiranje u projekte u ovom kantonu.

Primarna ideja bahreinskog investitora jeste izgradnja modernog gerijatrijskog centra koji bi svojim budućim korisnicima mogao ponuditi ugodno provođenje treće dobi.

- Briga o starijim osobama je jedna od najvećih socijalnih zadaća - kazao je premijer Gutić.

Goste je upoznao da je na području Tuzlanskog kantona pitanje smještaja i institucionalne brige o starijim osobama riješeno kroz nekoliko medicinskih ustanova i staračkih domova, te je izrazio zadovoljstvo zbog postojanja interesa za ulaganje u ovu oblast, gdje bi se pružala nešto drugačija usluga.

Premijer i ministar su, također, gostima prezentirali i projekte izgradnje Urgentnog centra u okvirima UKC-a Tuzla i proširenja kapaciteta lječilišta Banja Ilidža u Gradačcu koji su i zamišljeni kao projekati javno – privatnog partnerstva.

Ohrabren postojanjem dobre volje i već spremnih projekata, gost iz Bahreina je izrazio spremnost da, shodno informacijama koje će mu u narednim danima dostaviti Ministarstvo zdravstva TK, već za naredni sastanak pripremi prvu konkretnu idejnu projektnu dokumentaciju za realizaciju ovih aktivnosti.

Premijer Gutić i ministar Hadžiefendić su obećali da će, ukoliko dođe do realizacije ovih aktivnosti, Vlada Tuzlanskog kantona dati svoju maksimalnu podršku i biti na usluzi, te da će se potruditi maksimalno da ubrzaju sve neophodne administrativne procedure.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.