NavMenu

Bijeljinski "Mesoprodukt" počinje izvoz mesa u Tursku

Izvor: Capital Utorak, 10.05.2016. 14:47
Komentari
Podeli
"Mesoprodukt" u stečaju iz Bijeljine od 25. maja ponovo će početi preradu i izvoz junećeg mesa za Tursku, potvrdio je za poslovni portal "Capital" predstavnik ovog preduzeća Branko Krstić.

U "Mesoproduktu" će se vršiti uslužno klanje domaćih životinja i obrada mesa za izvoz.

- Sve je spremno za taj termin, jer od prvog juna će svakodnevno avionom biti transportovane po 42 tone svježeg mesa za Tursku. Ukupno će iz BiH na tursko tržište biti izvezeno 5.700 tona mesa - kaže Krstić, ističući da je u proteklom periodu "Mesoprodukt" ukupno preradio 4.100 tona junećeg mesa koje je izvezeno na tursko tržište.

Meso je transportovano avionom, najvećim dijelom sa banjalučkog aerodoroma, zbog jeftinijih usluga avionskog prevoza.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije Savo Bakajlić kaže da je u Semberiji za otkup i preradu već pripremljeno oko 1.000 tovnih junadi.


- Realna otkupna cijena trebalo bi da iznosi oko 4 KM po kilogramu žive stoke. Prije godinu dana junad je otkupljivana po cijeni od 4,4 do 4,6 KM po kilogramu. Ovoga puta će farmerima biti ponuđena otkupna cijena od 3,8 do 4 KM po kilogramu žive stoke - kaže Bakajić, ističući da je dobra vijest za farmere što će ponovo biti u prilici da prodaju već utovljenu junad na kojoj su u proteklim mjesecima bilježili gotovo dnevne gubitke zbog ishrane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.