NavMenu

RS: Povećanje prikupljenih direktnih poreza

Izvor: Fena Četvrtak, 13.12.2007. 13:22
Komentari
Podeli

Porezna uprava Republike Srpske prikupila je od januara do kraja novembra 2007. godine milijardu i 243 miliona KM javnih prihoda.

Od ovog iznosa na direktne poreze odnosi se milijarda i 221 milion KM, što je za 6,9 % više u odnosu na isti period 2006. godine.

Najveći porast naplaćenih direktnih poreza ostvaren je po osnovu poreza na dobit i to za 113,78 %, ali se znatno povećala i naplata ostalih direktnih poreza, kao što su novčane kazne, prihodi po osnovu taksa i naknada i poreza na imovinu.

Prikupljeni prihodi fondova socijalnog osiguranja za jedanaest mjeseci 2007. iznose 696 miliona KM, što je za devet posto više u odnosu na isti period prošle godine.

U novembru ove godine prihodi fondova veći su za 21 % u odnosu na ukupno naplaćene prihode u novembru 2006. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.