NavMenu

SERDA: Olakšan pristup kreditu mladim poduzetnicima putem KGF-a

Izvor: Fena Četvrtak, 13.12.2007. 12:11
Komentari
Podeli

U okviru programa "Poboljšanje položaja djece i mladih u BiH" finansiranog iznosima italijanske Kooperacije koje su usmjerene ka jačanju poduzetničkih kapaciteta mladih ljudi u BiH, uspostavljena je nova kreditna linija u vidu garantnog fonda koja će pružiti mogućnost mladim ljudima širom BiH da dobiju kredit za pokretanje ili razvijanje vlastitog biznisa.

Prema informacijama iz Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), korisnici garantnog-kreditnog fonda su mikro i mali poduzetnici dobi između 18 i 35 godina koji namjeravaju pokrenuti ili razviti poduzetničku aktivnost registriranu u BiH.

Prioritet će imati proizvodne aktivnosti, obrt, aktivnosti orijentirane ka izvozu, inovativne aktivnosti, zaštite okoliša, promocije turizma, i dr.

Iznosi kredita su od 5.000 do 30.000 KM, a rok otplate do pet godina uz mogući grace period do šest mjeseci (za poljoprivredne proizvođače devet mjeseci). Kamatna stopa je 6,2 % na godišnjem nivou.

Mreža parnerskih organizacija SERDA-e, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, NERDA, U.G. TALDI, Udruženje Sinergija, CeBEDA pružit će podršku poduzetnicima radi lakšeg pristupa kreditu u smislu davanja informacija i pojašnjenja u vezi s aplikacijama pri popunjavanju biznis plana i dr.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.