NavMenu

FK Sarajevo i Delta Sport potpisali sponzorski ugovor vrijedan 800.000 EUR

Izvor: Oslobođenje Četvrtak, 13.12.2007. 09:26
Komentari
Podeli

Direktor FK Sarajevo Nihad Baljak i generalni direktor Delta Sporta, ekskluzivnog distributera američkog proizvođača sportske opreme Nike Goran Karić potpisali su u srijedu sponzorski ugovor na četiri godine, vrijedan 800.000 EUR.

Igrači aktuelnog prvaka nastupaće u proljetnoj polusezoni u novim dresovima Nike, čime su se pridružili velikim svjetskim klubovima, Manchester Unitedu, Barceloni, Interu, koji nose opremu čuvenog proizvođača sportske opreme. Nakon svečanog potpisivanja ugovora upriličena je prezentacija novih dresova.

"Na ovaj način je poboljšan status Sarajeva, što će biti podstrek za bolje rezultate u budućnosti. Sarajevo se priključilo evropskim velikanima, koji nose opremu Nike" rekao je predsjednik Upravnog odbora bordo kluba Hajrudin Šuman.

Direktor koševskog premijerligaša Baljak zadovoljan je saradnjom sa predstavnicima Delta Sporta i nada se da će fudbaleri ostvarivati uspjehe.

"Dolaskom Upravnog odbora i menadžmenta u ovom sastavu na čelo Sarajeva prije dvije godine postavljen je cilj - osvajanje šampionske titule što smo ostvarili u prošloj sezoni. Ostvaren je zapažen uspjeh i na evropskoj sceni plasmanom u treće pretkolo Lige prvaka i prvo kolo Kupa UEFA. Nadam se da će igrači biti još više motivisani, kako bismo ponovo izašli na međunadnu scenu" izjavio je Baljak.

Generalni direktor Delta Sporta Goran Karić kaže da je saradnja sa FK Sarajevo početak ulaganja Nike u bh. fudbal.

"Ugovor sa bordo klubom je jedan od većih. Nike je ušao u fudbal 1994. potpisujući ugovor sa reprezentacijom Brazila i desetoricom njihovih fudbalera" istakao je Karić, čestitavši navijačima Sarajeva 20-godišnjicu postojanja.

Osim Brazila, Nike snabdijeva opremom selekcije Holandije, Portugala, SAD-a i Meksika.

"Novi Nike dres u kojem će igrati fudbaleri tima sa Koševa zove se Harlekin. Sarajevo će u kompletu opreme imati posebne garniture za svaki segment sportskog života fudbalera - trening, takmičenje i putovanja" izjavio je direktor Nike za Balkan Milan Iskrin.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.