NavMenu

Više od 300.000 KM za zdravstvenu zaštitu životinja u TK

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.05.2016. 10:38
Komentari
Podeli
(Foto: smereka/shutterstock.com)
Vlada TK dala je saglasnost na Odluku o finansiranju mjera zdravstvene zaštite životinja na području Tuzlanskog kantona za 2016. godinu, po naredbi Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, iz sredstava planiranih Budžetom TK za 2016. godinu u iznosu od 9.620 KM, prenosi RTV "Slon".

Sredstva će biti doznačena veterinarskim organizacijama, nakon što izvrše mjere koje je rješenjem naložio Kantonalni veterinarski inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Ukupna sredstva za realizaciju Programa zdravstvene zaštite životinja od posebnog interesa za Tuzlanski kanton u visini od 315.000 KM, bit će utrošena za participaciju preventivnih vakcinacija životinja (vakcinacija protiv bedrenice i vakcinacija protiv svinjske kuge), naknadu za eutanazirane životinje, opremanje laboratorija i održavanje dostignutih standarda u JU "Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona". Sredstva će se koristiti i za troškove provođenja mjera zdravstvene zaštite životinja po naređenju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i mjera veterinarskog javnog zdravstva troškove eutanazije i rezerve u 2016. godini.


Vlada je također dala saglasnost na Odluku o sufinansiranju mjera zdravstvene zaštite životinja na području Tuzlanskog kantona za 2016. godinu, iz sredstava planiranih Budžetom TK za 2016. godinu, u iznosu od 238.000 KM za vakcinaciju goveda protiv bedrenice i 6.000,00 KM za vakcinaciju svinja protiv klasične kuge svinja i to 7 KM po grlu za vakcinaciju goveda protiv bedrenice (antraksa) i 3,00 KM po grlu za vakcinaciju svinja protiv klasične kuge svinja, navode iz Vlade TK, prenosi RTV "Slon".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.