NavMenu

Razmjena iskustva u proizvodnji vina - Potpisana saradnja Trebinja i italijanske opštine Anja

Izvor: RTRS Nedjelja, 08.05.2016. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: Zoom team/shutterstock.com)
Predstavnici grada Trebinja i italijanske opštine Anja potpisali su u nedelju, 8. maja, Protokol o saradnji, a trebinjski učenici biće prvi koji će uspostaviti prijateljske odnose tokom sedmodnevnog boravka kod vršnjaka Italijana.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da će grupa učenika od 4. do 11. juna boraviti u opštini Anja, nakon čega će im se pridružiti i delegacija Grada kao i jedan broj privrednika da bi se upoznali o iskustvu tamošnjih poljoprivrednih proizvođača i primijenili ih na ovim područjima.

- S obzirom na to da se i tamo velika pažnja posvećuje proizvodnji grožđa i vina, te povrtlarskih kultura, biće vrlo interesantna razmjena iskustava - rekao je Vučurević.

Gradonačelnik italijanske opštine Anja Đan-Luka Piva istakao je da mu je posebno drago što su prijateljske odnose započeli sa najmlađima, naglašavajući da slijedi i saradnja u oblasti kulture i privrede.

- Opština Anja je na raspolaganju za svaki vid saradnje, od proizvodnje vina do drugih grana i nadam se da ćemo u što skorije vrijeme imati konkretne dogovore - istakli su predstavnici itlajanske opštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.