NavMenu

Milica Lakić viceguverner Centralne banke BiH?

Izvor: Indikator Nedjelja, 08.05.2016. 15:15
Komentari
Podeli
Milica Lakić (Foto: YouTube/screenshot)Milica Lakić
Milica Lakić, direktorica Glavne banke Republike Srpske (RS), trebalo bi uskoro da bude imenovana za viceguvernera Centralne banke BiH, saznaje nezvanično BIRN BiH.

Lakić je na dužnost direktorice Glavne banke RS, jedne od tri glavne jedinice Centralne banke (CB) BiH, imenovana u avgustu prošle godine kao kadar Srpske demokratske stranke (SDS). Ona bi uskoro trebala sjesti na mjesto viceguvernera CB BiH iz reda srpskog naroda koje je upražnjeno od februara ove godine, kada je Upravni odbor CB BiH, na inicijativu dva člana, smijenio Radomira Božića.

Božić, kadar Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) smijenjen je polovinom februara, a kako je saopšteno iz Centralne banke BiH, jer je svojim radom nanio štetu toj instituciji, a nekoliko dana kasnije dobio je i otkaz. Božić je uložio žalbu Sudu BiH i vraćen je na rad u Centralnu banku BiH do okončanja postupka, ali ne na poziciju viceguvernera.

Iako Božiću presuda još nije konačna, blokirano je sudskom odlukom imenovanje viceguvernera, ipak će do njega doći.

Nezvanično Milica Lakić već neko vrijeme dolazi dva puta sedmično iz Banjaluke u Sarajevo kako bi se upoznala sa novim dužnostima.

Lakić je članica Odbora za ekonomiju SDS-a i profesorica na Banjaluka College i Sveučilištu u Vitezu. Nakon dolaska SDS-a na vlast na državnom nivou, imenovana je za direktoricu Glavne banke RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.