NavMenu

Bernhard Wodl novi menadžer aviokompanije "Lufthansa" za BiH i region

Izvor: Indikator Srijeda, 04.05.2016. 15:09
Komentari
Podeli
Bernhard Wodl (Foto: linkedin.com)Bernhard Wodl
Bernhard Wodl (39) imenovan je na poziciju regionalnog menadžera "Lufthansa" grupe za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, a iz Zagreba će upravljati regionalnim sektorima prodaje i marketinga.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s međunarodnih tržišta na područjima avijacije i putovanja, Bernard Wodl sa sobom donosi visoki nivo specijalizirane ekspertize. Njegova prethodna pozicija u SWISS-u, kao upravitelja SWISS Austrije i CEE, podrazumijevala je koordinaciju regionalnog razvoja poslovanja unutar "Lufthansa" grupe. Prije dolaska u SWISS, Bernard Wodl radio je na različitim pozicijama u "Lufthansa" grupi.

Karijeru je započeo u cjenovnom odjelu, a obavljao je i dužnost menadžera u odjelu Razvoja poslovanja kompanije "Lufthansa" u Austriji.

Wodl je rođen u februaru/veljači 1977. godine, 1997. diplomirao je elektroniku, oženjen je i otac dvoje djece.

Bernhard Wodl na novoj je poziciji naslijedio Hannesa Steinckera koji je u Zagreb došao 2011. godine. Nakon tri godine rada na poziciji glavnog direktora za Hrvatsku i Sloveniju u "Austrian Airlines"-u, Hannes Steinacker je 2014. godine postao direktor "Lufthansa" grupe za Hrvatsku. Od ove godine Steinacker je preuzeo novu vodeću funkciju "Lufthansa" grupe u Moskvi.


"Lufthansa" grupa i "Brussels Airlines" lete na deset regionalnih aerodroma te obave 249 letova sedmično. Za putnike koji putuju prema dalekim destinacijama omogućena su jednostavna presjedanja u Beču, Briselu, Disedolrfu, Frankfurtu, Minhenu i Cirihu, zahvaljujući usklađenim letovima. "Lufthansa" grupu čine "Lufthansa Passenger Airlines", SWISS i "Austrian Airlines", a ekskluzivna kooperacija s drugim aviokompanijama omogućuje globalnu mrežu ruta. Najpopularnije destinacije u regiji su Sjeverna Amerika, Europa i Azija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.