NavMenu

U novembru 2007. godine prodato 56 Peugeota

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.12.2007. 14:32
Komentari
Podeli

Peugeot nastavlja uzlaznu putanju u rastu prodaje na bh. tržištu. U novembru ove godine prodato je 56 automobila, tako da je Peugeot već zaključno sa 1. decembrom nadmašio kompletnu prošlogodišnju prodaju za 47%.

Najprodavaniji model putničkog automobila bio je Peugeot 207, ali ni najnovija 308-ca , koja se na tržištu BiH pojavila početkom novembra, sa prodatih 11 primjeraka, ne zaostaje puno za 207-com.

Od komercijalih vozila Partner VU je cijelu godinu imao najbolju prodaju a u novembru je prodat u 14 primjeraka, saopćeno je iz Vermonta, genaralnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

"Peugeot je ove godine uložio mnogo napora i pažnje da svojim kupcima i svim ljubiteljima automobila izađe u susret prilagođavajući svoju ponudu njihovim željama i zahtjevima. Stalno usavršavanje, unapređenje tehnologije i lansiranje novih modela su samo neke od naših glavnih poslovnih strategija na globalnom nivou. Tako je i novi model 308, svojom pojavom na bh. tržištu izazvao višestruko pozitivne reakcije koje su se odrazile i na prodaju u ovih mjesec dana. Peugeot 308 je nagrađen Zlatnim volanom za 2007. što je samo potvrda kvaliteta i prave strategije ovog francuskog proizvođača" istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.