NavMenu

Amfiteatar i garaža niču kod ETF-a u Banjaluci

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 28.04.2016. 11:03
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Nacrtom regulacionog plana kod Elektrotehničkog fakulteta predviđena je gradnja amfiteatra sa 300 mjesta i garaže za parkiranje.

Time će postojeća zelena površina na tom prostoru ostati samo u procentu od 20%. Javna raspravu o ovom nacrtu regulacionog plana održana je juče, a bila je slaba zainteresovanost građana.

Inicijativu za izmjenu plana pokrenuo je ETF, a ova površina je dijelom javna i dijelom privatno vlasništvo.

Prilikom izrade regulacionog plana konsultovan je i Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa. Centar za životnu sredinu podnio je nekoliko primjedaba na nacrt plana.

- Prijedlog je bio da namjena tog prostora bude parkovska površina za studente opremljenja urbanim mobilijarom i da se ne ide na to da svaka zelena površina koja je slobodna ostavi maksimalnih 20% zelenila već da se ide na primjere dobre prakse iz Evrope. Druga primjedba bila je na pješački prilaz, koji prvobitno nije bio definisan, a treća na parking prostor za zaposlene i pojedince - rekla je Jelena Brkić iz Centra.


Ovaj regulacioni plan obuhvata prostor između ulica Bulevar cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora Kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.