NavMenu

Banjalučki i beogradski aerodromi razmatraju stratešku saradnju

Izvor: Capital Srijeda, 27.04.2016. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor Aerodroma "Nikola Tesla" iz Beograda Saša Vlaisavljević dogovorili su se danas da se za narednu zajedničku sjednicu vlada Srpske i Srbije pripremi projekat koji bi strateški povezao beogradski i Aerodrom "Banjaluka".

Dogovoreno je da rukovodstva ova dva aerodroma zajedno sa resornim ministarstvima, pripreme konkretan projekat realizacije strateškog partnerstva i razvoja avio-saobraćaja, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Na sastanku je konstatovano da će buduće strateško partnerstvo dva aerodroma i ulaganje u infrastrukturu omogućiti da Aerodrom "Banjaluka", imajući u vidu povoljne geografske i vremenske uslove, osim redovnog avio-saobraćaja, postane regionalna destinacija za takozvane niskobudžetne avio-kompanije.

Čubrilović je rekao da je saradnja sa beogradskim aerodromom i avio-kompanijom "Air Serbia" i do sada bila veoma dobra, dodajući da daje punu podršku strateškom partnerstvu i zajedničkom ulaganju u Aerodrom "Banjaluka".


Vlaisavljević je rekao da beogradski aerodrom bilježi najveći rast putnika i da je trenutno najznačajniji aerodrom u jugoistočnoj Evropi, koji će od ovog ljeta imati i direktne prekookeanske letove za Sjevernu Ameriku, te da će, prema dosadašnjim pokazateljima, ove godine imati više od pet miliona putnika.

Sastanku su prisustvovali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.