NavMenu

"Bihaćka pivovara" u 2015. ostvarila sedam puta veću dobit

Izvor: Indikator Srijeda, 27.04.2016. 08:52
Komentari
Podeli
(Foto: Brent Hofacker/shutterstock.com)
"Bihaćka pivovara" ostvarila je u 2015. godini neto dobit od oko 139.000 KM, nakon što je godinu ranije poslovala sa dobiti od 19.300 KM, izvještava Indikator.ba na osnovu revizorskog izvještaja kompanije obajavljenog na Sarajevskoj berzi.

Poslovni prihodi "Bihaćke pivovare" bili su u poršloj godini 9,7 mil KM nakon 11,8 mil KM ostvarenih 2014. godine. Poslovni rashodi iznosili su 8,6 mil KM u odnosu na 10,7 mil KM u prethodnoj godini.


"Bihaćka pivovara" ima 105 zaposlenih, a osim sjedišta u Bihaću posluje putem tri podružnice u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Adem Ibrahimpašić najveći je pojedinačni dioničar "Bihaćke pivovare" sa 48,79% udjela, ZIF Prof plus posjeduje 10,1%, ZIF Bonus 7,7%, ZIF MI group 7,4% itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.