Izvor: Fena | Ponedjeljak, 10.12.2007.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

USAID promovira nagrađeni bh. turistički štand

(Foto: b)

Direktorica misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Jane Nandy u Sarajevu će danas predstaviti predstaviti nagrađeni bh. turistički štand koji će ubuduće biti na raspologanju bh. institucijama.

Promotivni turistički štand koji je finansirao USAID osvojio je prvu nagradu na najvećem turističkom sajmu u svijetu, World Travel Marketu u Londonu.

Ove godine na sajmu je učestvovalo više od 200 zemalja i 5.500 izlagača.

Podrška izradi ovog štanda predstavlja dio USAID-ovih aktivnosti usmjerenih na promociju BiH kao turističke destinacije.

U sklopu promocije bh. turizma, USAID je finansirao nagrađeni štand, produkciju i promotivne videospotove "Enjoy Life in Bosnia and Herzegovina", te kreiranje i promociju turističkog brenda Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući, između ostalog, i ovoj podršci, broj turista koji su posjetili BiH ove godine povećan je za 19 posto.

Putem Projekta konkurentnosti klastera (CCA), USAID radi na unapređenju turističkih destinacija u BiH, razvoju bh. turističke politike, te pruža obuku za one koji se profesionalno bave turizmom.

USAID podržava ekonomski razvoj BiH unapređenjem uspješnosti preduzeća iz sektora drvoprerade i turizma. Do danas je vlada SAD-a, putem USAID-a, obezbijedila više od milijardu dolara pomoći namijenjene podršci ekonomskog, demokratskog i društvenog napretka u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.