Izvor: Klix | Utorak, 26.04.2016.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srebrenica dobija sportsku dvoranu kapaciteta 600 mjesta

(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Idejni projekat je završen, a do kraja godine u Srebrenci će početi izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane, kapaciteta 600 sjedećih mjesta. Potvrdio je to za Klix.ba Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica.

- Dvorana će se graditi sredstvima koje je obezbijedila turska općina Beykoz, sa kojom imamo saradnju. Na ideju smo došli prije otprilike dvije godine, jer Srebrenici treba jedan takav objekat - kazao je Duraković.

U Srebrenici postoji nekoliko otvorenih sportskih terena, tako da je potreba za izgradnjom sportske dvorane više nego opravdana. Srebrenica će tako dobiti adekvatan prostor ne samo za sportske, već i kulturne i ostale manifestacije.

- Jedan određeni period mi smo morali čekati na ta sredstva, ali je na kraju odlučeno da će Općina Beykosz sredstva implementirati kroz tursku razvojnu agenciju TIKA u BiH - istakao je Duraković za Klix.ba.

Obaveza Općine Srebrenice je da uradi projekat, a idejno rješenje je već gotovo. Do kraja godine će početi finalizacija tog projekta, a za sada su u opciji tri lokacije, a gdje će se tačno graditi dvorana, naknadno će odlučiti Skupština Općine Srebrenica.

Jedini zahtjev Općine Srebrenica projektantu bio je da dvorana ima kapacitet između 500 i 600 sjedećih mjesta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.