Izvor: Privredna štampa | Ponedjeljak, 25.04.2016.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Višegrad šampion kulturnog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope

Višegrad
Višegrad (Foto: Vedrana Džudža)
Višegrad je u sklopu turističke akcije "Birajmo najuspješnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope 2015" dobio titulu šampiona kulturnog turizma.

Za najbolju turističku destinaciju proglašena je Italija, a titulu šampiona ljetnjeg turizma ponijela je Španija. Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mjesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija.

Šampion zdrastvenog turizma je Mađarska, a Ljubljana kontinentalnog turizma.

Najbolji hotelijerski fakultet na Mediteranu i u jugoistočnoj Evropi ima Opatija, "Ćatovića mlini" Morinj, Boka Kotorska je najbolji restoran, a hotel "Izvor" iz Aranđelovca je najbolji hotel Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je Banjaluci pripala "Zlatna čaša gostoljublja", navodi se u saopćenju "Sacen international".

Priznanje "Zlatno turističko pero – turistički reporter Radovan Brankov", pripalo je Perici Đakoviću iz Herceg Novog. "Monera Export" iz Novog Sada proglašena je za najboljeg partnera u turizmu jugoistočne Evrope, a "Solaris Resort" iz Vrnjačke banje za najbolji apartmanski centar u regionu.

Međunarodna turistička patrola "Sacen internationala" je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje uključujući Francusku, Španiju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Kipar i Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.