NavMenu

Završetak izgradnje zatvora u Istočnom Sarajevu do kraja 2016. - Posao dobija 250 ljudi

Izvor: Klix Subota, 23.04.2016. 12:52
Komentari
Podeli


(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Izgradnja zatvora u Istočnom Sarajevu završava se prema planiranim rokovima, a očekuje se da će do kraja godine BiH imati izgrađenu visokosigurnosnu ustanovu za smještaj najtežih počinilaca krivičnih djela.

- U toku su radovi na instalacijama i unutrašnjosti svih deset objekata zatvorskog kompleksa, čija izgradnja je u proteklom periodu u potpunosti završena - rekla je Srni portparol Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.

Ukupna površina zatvora, navela je ona, iznosit će 24.000 m2, a svaka ćelija u kojoj će biti smješten po jedan zatvorenik biće površine 12 m2.

Prema njenim riječima, izgradnja i funkcionisanje budućeg zatvora u potpunosti je usklađeno sa evropskim zatvorskim pravilima i standardima.

Realizacijom planiranog projekta BiH će dobiti zatvorske kapacitete maksimalne sigurnosti, kapaciteta 348 mjesta, od čega 298 za zatvorenike i 50 za pritvorenike.

- Ovim će se značajno rasteretiti kapaciteti entitetskih zatvora i riješiti problem njihove prebukiranosti, ali i doprinijeti boljoj resocijalizaciji počinilaca "lakših" krivičnih dijela - kaže Bakić.

Početak rada zatvora očekuje se početkom naredne godine, a planirano je zapošljavanje 250 osoba - policajca, tehničkog osoblja, administracije i ostalih.

- Do sada su za izgradnju korištena isključivo donatorska i kreditna sredstva i finansijska konstrukcija je u potpunosti osigurana - istakla je Bakić.

Izgradnja zatvora izvodi češko-španski konzorcijum OHL ŽS. Radovi su počeli krajem jula 2014. godine, a rok za izgradnju je 24 mjeseca.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.