NavMenu

Bijeljinski "Mesopromet" kupio mašine i opremu "Ledera"

Izvor: Capital Petak, 22.04.2016. 10:49
Komentari
Podeli
(Foto: racorn/shutterstock.com)
Preduzeće "Mesopromet" iz Bijeljine, kao jedini zainteresovani kupac, kupilo je danas na licitaciji u Osnovnom sudu u Bijeljini pokretnu imovinu mesne industrije "Leder" za 135.765 KM.

Procjenjena vrijednost imovine "Ledera" iznosila je 387.815 KM, a prodavana je za trećinu te cijene odnosno za 129.271 KM.

Ovom kupovinom preduzeće "Mesopromet" je došlo u posjed više komora za zamrzavanje i rashlađivanje mesa, ledomata i mašina za mljevenje mesa i druge opreme.

Zastupnik firme "Mesopromet" Predrag Savić rekao je za "Capital" da se ovo novoformirano preduzeće bavi klanjem domaćih životinja i preradom mesa.


Ova aukcija organizovana je u izvršnom postupku u cilju naplate dijela potraživanja sarajevskog preduzeća HETA koje je tražilac izvršenja, a čija ukupna potraživanja od "Ledera" iznose 1.395.501 KM.

Uz saglasnost firme HETA, "Mesoprometu" je omogućeno da izlicitirani iznos plati u roku od 30 dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.