NavMenu

"Klasovo" smrznuto voće u hrvatskim supermarketima "Kaufland"

Izvor: biznis.ba Srijeda, 20.04.2016. 10:48
Komentari
Podeli
(Foto: Adisa/shutterstock.com)
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija "Klas" Sarajevo ušla je u hrvatski tržni lanac "Kaufland" sa svojm najnovijim brendom "smrznuto voće". Tako se maline, kupine, višnje, jagode, šumske kupine i borovnice u pakovanju od 350 grama nalaze u prodaji u svih 32 trgovine "Kaufland"-a u Hrvatskoj.

- "Klasovo" visokokvalitetno smrznuto voće pronašlo je, bez većih poteškoća, put do prodajne police u "Kauflandu" i Hrvatskoj. Napominjem da su se naše maline do sada izvozile pretežno kao poluproizvod na visokozahtjevna tržišta Japana, Francuske, Njemačke i Turske. Sada je ovaj 100% made in BiH brend, sa domaćih plantaža, industrijskom preradom u "Klasovim" postrojenjima, sa ambalažom od dobavljača iz BiH, i našim dizajnom, ušao u jedan od najvećih tržnih lanaca u Evropi - izjavio je Muamer Valjevčić, brand manager Odjela izvoza u kompaniji "Klas".

Valjevčić kaže da saradnja na ovome neće stati, jer su u "Kauflandu" zainteresirani za proširenje izvoza i na ostale zemlje u kojima su prisutni.


- Novi "Klasov" brend smrznuto voće je primjer kako se cijela prehrambena industrija može razvijati, od primarne poljoprivredne proizvodnje koja ima materijalnu, ali i stručnu podršku velikih sistema kakav je naš, preko prerade, a zatim i plasmana jakih brendova na domaće i inozemna tržišta - kaže Valjevčić.

"Klas" je prošle godine imao oko 800 kooperanata-proizvođača jagodastog voća, a ove godine planirano je ostvariti saradnju sa 1.500 proizvođača, te otkupiti i preraditi oko 2.500 tona malina i drugog jagodastog voća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.