Izvor: eKapija | Srijeda, 20.04.2016.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za učešće na poslovnim susretima u Rusiji - Prijave za firme iz RS do 18. maja

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske, kao koordinator Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, pozvana je od strane Evropske mreže preduzetništva Rusije da bude jedan od koorganizatora međunarodnih poslovnih susreta, koji će biti organizovani u Moskvi 26. i 27. maja 2016. godine, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Poseban fokus ovih susreta u okviru Evropske mreže preduzetništva je na sljedećim oblastima: inovacije i preduzetništvo; elektronika, IT i telekomunikacije; industrijska proizvodnja; materijali i transport; poljoprivreda i prehrambena industrija; turizam; biotehnologije; mašinska industrija i druge industrijske tehnologije.

Iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS pozivaju privrednike da iskoriste ovaj model povezivanja i uspostave saradnju sa partnerima iz Rusije. Rok za registraciju je 18. maj 2016. godine.

- S obzirom na to da je na sastanku održanom prošle godine u Vladi Republike Srpske sa predstavnicima gubernije Sankt Peterburg izražena zainteresovanost domaćih preduzeća za saradnju sa partnerima iz Rusije, smatramo da bi poslovni susreti u Moskvi bili dobra prilika za konkretizaciju saradnje - naveli su iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.