NavMenu

Sarajevo: Potpisan ugovor za sanaciju zgrade Poljoprivredno - prehrambenog i Farmaceutskog fakulteta

Izvor: Fena Srijeda, 05.12.2007. 08:28
Komentari
Podeli

Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo i ministar prometa i komunikacija Mihajlo Krmpotić potpisali su 04.12.2007. s direktorima firmi "Džekos“ d.o.o Džemalom Haskovićem i "Vindi - tip“ d.o.o Darkom Andrečenkom Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta broj 17 koji se nalazi u sastavu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

"Realizacija ovog projekta predstavlja prioritet za Vladu Kantona Sarajevo. Nakon sanacije objekta broj 17 stvaraju se uslovi za izmještanje Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz postojeće zgrade koja se trenutno nalazi na trasi sjeverne longitudinale. Izmještanjem ovog fakulteta stvaraju se uslovi za nastavak izgradnje ove značajne saobraćajnice", naglasio je ministar Kešo.

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet ostat će u zgradi koju trenutno koristi do sanacije objekta broj 17. Potpisnici ugovora istakli su da je projektna dokumentacija kompletirana, te da su budžetom KS predviđena sredstva za početak radova.

Rečeno je i to da će prostor za rad u objektu broj 17, nakon njegove adaptacije, dobit i Farmaceutski fakultet.

Tokom današnjeg potpisivanja iskazano je očekivanje da se u rekonstrukciju i sanaciju objekata Kampusa Univerziteta u Sarajevu aktivno uključi i Federalna vlada putem nadležnog ministarstva jer je, kako se navodi, malo projekata na prostoru BiH koji se po svojoj strateškoj važnosti mogu mjeriti s izgradnjom ovih objekata.

"Ovo je bez sumnje višestruko koristan projekt jer nam je u interesu smanjiti saobraćajne gužve i završiti sjevernu longitudinalu“, rekao je ministar Krmpotić.

Ukupna vrijednost radova potpisanog ugovora iznosi 2.556.000 KM", navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.