NavMenu

U konferencijskim salama hotela "Termag" na Jahorini ugrađeni sistemi za hlađenje

Izvor: eKapija Utorak, 19.04.2016. 10:08
Komentari
Podeli
Hotel "Termag"Hotel "Termag"
U sklopu priprema za predstojeći Ekonomski forum "Kretanja na svjetskom tržištu i njihov uticaj na region jugoistočne Evrope: Da li smo na pragu nove svjetske ekonomske krize?" koji će pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske biti organizovan 20. i 21. aprila na Jahorini, u petak (16. aprila) su stručnjaci beogradske firme "MPG KGH", "Grijanjeinvest"-a Pale i "4ING" Sarajevo zvanično pustili u rad sistem za hlađenje sve četiri konferencijske sale hotela "Termag", saopšteno je iz firme "Grijanjeinvest".

Pojedinačne sale sa nazivima godišnjih doba "Proljeće", "Ljeto", "Jesen" i "Zima", uklanjanjem pregrada mogu da čine i jedinstvenu cjelinu. Rahladni agregat sa vazduhom hlađenim kondenzatorima postavljen je u provjetravanu garažu hotela, tako da ne remeti živopisni eksterijer.

Ovo je, inače, prvi sistem klimatizacije prostorija koji je ikada ugrađen na planini Jahorini.

U salama za manifestacije gdje se okuplja veliki broj ljudi, bez obzira u kojoj se klimatskoj zoni nalaze, po pravilu je dominantno toplotno opterećenja od unutrašnjih izvora, pa se često dešava da termički uslovi ugodnosti (temperatura i relativna vlažnost) za rad i boravak ljudi budu narušeni.

S obzirom da je hotel "Termag" prepoznatljiv po pružanju vrhunskih usluga svojim gostima, želja vlasnika bila je da omogući optimalne termičke uslove pri svim vremenskim prilikama.


Pored, između ostalog, brige o uslovima ugodnosti, u hotelu se mnogo vodi računa o energetskoj efikasnosti i primjeni obnovljivih izvora energije. Objekat je izgrađen od kvalitetnih materijala sa niskim koeficijentom prolaza topote, sistemi ventilacije imaju uređaje (rekuperatore) za povrat dijela otpadne toplote, a od nedavno se najveći dio energije za grijanje, ventilaciju i pripremu potrošne tople vode obezbjeđuje iz drvne sječke koja sagorijeva u savremenim kotlovima sa visokim stepenom korisnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.