NavMenu

Počela izgradnja robne kuće IKEA u Beogradu - Otvaranje u ljeto 2017.

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.04.2016. 13:36
Komentari
Podeli
Izgradnja prve IKEA robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do ljeta naredne godine, zvanično je počela danas, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, generalnog direktora kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka i drugih zvaničnika.

Prva robna kuća švedskog proizvođača namještaja prostiraće se na više od 30.000 kvadrata. Objekat će se nalaziti na oko 15 kilometara od centra Beograda i trebalo bi da bude završen najkasnije do ljeta naredne godine.

Prva faza tog projekta je vrijedna 70 mil EUR i biće zaposleno 300 ljudi.

IKEA je kupila više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, a na nivou borda te kompanije se razmatra mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 mil EUR, gdje će se graditi ritejl park, odnosno šoping centar do robne kuće.


Ritejl park bi trebalo da se prostire na 40.000 do 50.000 kvadrata i da zaposli direktno do 600 ljudi na samom objektu.

IKEA planira u Srbiji da izgradi ukupno pet robnih kuća, od čega dvije u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.