NavMenu

M:tel reagovao na optužbe BH Telecoma: Nismo prekršili licencu

Izvor: Investitor Petak, 30.11.2007. 09:07
Komentari
Podeli

M:tel ni na koji način nije prekršio licencu za pružanje usluga mobilne telefonije, niti bilo koju drugu regulativu BiH i EU, saopšteno je iz banjalučkog M:tela povodom napisa u medijima. BH Telekom je uputio Regulatornoj agenciji prijavu tvrdeći da je stvorena združena dominacija, zbog čega štetu ima i država zbog neplaćanja PDV-a te druge telekomunikacijske kompanije.

Zbog cjenovne politike banjalučkog M:tela, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije, BH Telecom zatražio je reakciju Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), a zbog navoda „o kršenju licence i sprečavanju razvoja konkurencije“. Razlog za ovaj potez BH Telecoma, kako u prijavi navodi generalni direktor Nedžad Rešidbegović, je stvaranje jedinstvenog tržišta za područje Srbije, Crne Gore i Republike Srpske tokom posljednja četiri mjeseca.

M:tel ni na koji način nije prekršio licencu za pružanje usluga mobilne telefonije, niti bilo koju drugu regulativu BiH i EU, saopšteno je iz M:tela povodom članka objavljenog u Dnevnom avazu pod naslovom Sarajevski BH Telekom prijavio banjalučki M:tel.

U svom reagovanju M:tel tvrdi da ni na koji način nije prekršio licencu za pružanje usluga mobilne telefonije, niti bilo koju drugu regulativu BiH i EU te dodaje da naprotiv, M:tel ide u susret preporukama EU o smanjenju cijena rominga.

M:tel navodi da partnerski sporazum o povoljnim uslovima korišćenja rominga nije nikakva novina, već rezultat integracija na telekomunikacionom tržištu, a sve s ciljem smanjenja troškova komunikacije.

Slične sporazume imaju grupacije Vodafone, T Mobile, pa i Telenor, koji je naveden u objavljenom članku. Osim ovog sporazuma, od 1.decembra 2007. godine M:tel će promotivno sniziti cijene rominga u Hrvatskoj za 15 posto ukoliko korisnici budu koristili mrežu operatera VIP Hrvatska, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su cijene međunarodnog saobraćaja i roming usluga samo dio ukupne cjenovne politike M:tela i naglašava da se od trenutka preuzimanja kompanije od strane Telekoma Srbija pa do danas tržišno učešće povećalo za tri odsto, a mjesečni prihod porastao više od 20 posto, što su činjenice koje idu u prilog tezi da je M:tel povećao svoje poreske izdatke.

Naš osnovni cilj je da građanima BiH pružimo što kvalitetniju komunikaciju po što povoljnijim uslovima u fer tržišnoj utakmici i uz uvažavanje konkurencije, a ne da naše poslovanje bude predmet politizacije i raznih prijava, zaključeno je u saopštenju M:tela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.