NavMenu

"Opel" uvodi bežično punjenje mobilnih telefona u svojim vozilima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 11.04.2016. 10:17
Komentari
Podeli
"Opel" je u svoju ponudu uvrstio integrisan sistem punjenja mobilnih telefona za odabrane varijante stilski izražajnog "Adam"-a, omogućavajući na taj način punjenje baterije telefona putem elektromagnetnog polja i redukujući nepotrebno gomilanje predmeta u kabini, odnosno potrebu za kablovima.

Kako se navodi u saopštenju "Opela", sve što treba da uradite je da smjestite pametni mobilni telefon na integrisani punjač, nakon čega će istovremeno započeti punjenje. Sa bežičnim punjenjem, "Opel OnStar" i nagrađivanom "IntelliLink" info-zabavnom tehnologijom, "CarPlay" i "Android Auto" funkcijama, "Adam" je istinski automobil koji postavlja trendove.

- Naša nagrađivana "IntelliLink" info-zabavna tehnologija, kompatibilna sa pametnim mobilnim telefonima, svoju premijeru je imala u "Opel Adamu", koji je savršen primjer kako individualnost i tehnologija mogu biti spakovani u jedan mali automobil. Sada, sa sistemom bežičnog punjenja, kao i "Opel OnStarom", mi naš uspješni lajfstajl model iz A segmenta podižemo na još viši nivo - rekao je Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Kuspert), potpredsjednik Prodaje i postprodaje "Opel grupe".

Bežično punjenje (takođe poznato i kao induktivno punjenje) koristi elektromagnetno polje u cilju transfera energije između dva objekta putem napajajuće stanice. Energija se šalje putem induktivne veze sa električnim uređajem, koji zatim može da koristi tu energiju u cilju punjenja baterije ili radi samog funkcionisanja.


Bežični punjač u "Adamu" je kompatibilan sa "Qi" i "Powermat" interfejs standardima i lociran je na srednjoj konzoli ispred ručice mjenjača. Vozači mogu, držeći ruke na volanu, da putem "Bluetootha" upare svoje pametne mobilne telefone, čije je bežično punjenje aktivirano, sa vozilom, i da, na primjer, obavljaju pozive ili slušaju muziku dok se uređaj u isto vrijeme puni.

Zahvaljujući "Opelovom" OnStar sistemu personalne povezanosti i servisne asistencije, vozači "Adama" mogu takođe da pristupe moćnom 4G/LTE Wi-Fi izvoru internet signala, obezbjeđujući konekciju sa brzim protokom podataka u vozilu za do sedam uređaja.

Bežično punjenje je opciono dostupno za 135 EUR za sve članove "Adam" porodice, izuzev osnovne verzije (cijena u Njemačkoj).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.