Izvor: Dnevni list | Četvrtak, 29.11.2007.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Jana Sarajevo Fashion Week" od 29. 11. do 03.12. 2007. godine u Domu mladih

Revijom konfekcije Borac iz Travnika danas će u Domu mladih biti otvoren Jana Sarajevo Fashion Week. Jesenja sedmica mode će do 3. decembra prezentirati kolekcije domaćih i stranih dizajnera, te na taj način u modnom dizajnu povezati zemlje regije, te propagirati jedinstvo u različitosti, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali izvršna direktorica Sedmice mode Amela Radan, predstavnik španjolske Ambasade u BiH i bh. dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Na sedam revija bit će prezentirani najnoviji radovi 24 dizajnera iz Španjolske, Njemačke, Švedske, Ukrajine, Makedonije, Albanije, Hrvatske, Srbije i naše zemlje. Sutra navečer u 20 sati predstavit će se dizajneri iz regije Alen K. iz BiH, Anila Shkodrani i Ardi Asllani iz Albanije, Nizara Mehmedović s Tekstilnog fakulteta iz Bihaća, te dizajneri iz Srednje tehničke škole iz Sarajeva. Modni dizajneri iz Makedonije Jovan Petrovski i Nikola Bulevski, te dizajneri iz Srbije Aleksandra Popović, Serena Lanji, Maja Jakšić i Snežana Ladolez bit će predstavljeni na reviji dizajnera iz regije koja će biti održana u petak navečer. Na subotnjoj reviji bit će prezentirani radovi modnih dizajnerica Elene Burenine iz Ukrajine, Lamije Suljević iz Švedske, modnog dizajnera Jasmian Trnjanina iz Njemačke i modne kuće Kara LTD iz Makedonije. Sedmica mode će biti zatvorena u ponedjeljak navečer modnom revijom na kojoj će svoje kreacije predstaviti poznata španjolska dizajnerica Agatha Ruis De La Prada, modna kuća Springfield i modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad iz naše zemlje. Glavni pokrovitelj Tjedna mode je prirodna izvorska voda Jana, tvrtke Jamnica.

Prada na zatvaranju

Modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u povodu Sedmice mode istaknuo da je jako bitno da će na ovogodišnji modni događaj doći poznata španjolska dizajnerica Agatha Ruis De La Prada. "Sretni smo što u finalu imamo svjetsku reviju", istaknuo je Haad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.