Izvor: Klix | Srijeda, 06.04.2016.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučanka Tanja Stupar Trifunović dobitnica Evropske nagrade za književnost

Tanja S. Trifunović (Foto: facebook.com/tanja.s.trifunovic)
Banjalučka književnica Tanja Stupar Trifinović dobitnica je Evropske nagrade za književnost.

Nagrađen je Tanjin roman "Satovi u majčinoj sobi" objavljen u izdanju "Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva" iz Beograda.

Tanja Stupar Trifunović, rođena je u Zadru 1977. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, Odsjek srpski jezik i književnost u Banjaluci. Do sad je objavila četiri knjige poezije, knjigu priča i roman. Radovi su joj prevođeni na engleski, njemački, poljski, slovenački, makedonski danski i francuski.

Ona je bila nominirana uz dvoje svojih kolega Lejlu Kalamujić i Damira Šabotića iz Bosne i Hercegovine, a njen roman "Satovi u majčinoj sobi", koji je na kraju i osvojio nagradu, bio je i u prošlogodišnjoj utrci za NIN-ovu nagradu.

- Nemam očekivanja od nagrada ili očekivanja nagrada. Imam očekivanja od sebe, svaka ta nominacija je i neka vrsta i pritiska i ohrabrenja za novi rad. Osjećaj je pozitivan u smislu da čovjek sada dobija neku vrstu priznanja da je svoj rad iznio na jedan pristojan nivo, da nešto zna. Kao da ste iz šegrta porasli u majstora pa sada znate i sami popraviti auto, ali je to istovremeno i obavezujuće, automatski ste dobili i veću odgovornost - kazala je Tanja u nedavnom intervju za Klix.ba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.