NavMenu

Fabrika peleta u Bratuncu počela probni rad

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 04.04.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
U Bratuncu je počela probna proizvodnja peleta u novootvorenoj fabrici "BHS power", čiji je vlasnik investitor iz Češke. Fabrika peleta jedan je od prvih proizvodnih kapaciteta otvoren nakon rata u bratunačkoj opštini.

Službenik za odnose sa javnošću u fabrici Nebojša Macanović rekao je da je i opština Bratunac podržala otvaranje ove fabrike, s ciljem oživljavanja privrede, otvaranja novih radnih mjesta i ostvarivanja većih budžetskih prihoda.

Macanović kaže da su obezbijeđene znatne količine ogrevnog, odnosno drveta druge klase za probnu proizvodnju peleta u novoj fabrici. Prema njegovim riječima, tek nakon nekoliko mjeseci probnog rada i sagledavanja mogućnosti obezbjeđenja dovoljnih količina sirovine, vlasnik fabrike će donijeti odluku sa kolikim kapacitetom i brojem radnika će početi redovna proizvodnja i da li će biti povećan broj zaposlenih i obim proizvodnje u odnosu na probnu.


On je dodao da prvi dio naziva firme, skraćenica "BHS" znači teritorijalnu odrednicu (Bosna, Hercegovina, Srpska), dok drugi dio pojašnjava djelatnost firme, a to je proizvodnja energenata za grijanje. U ovoj fabrici vjeruju da će uspjeti da obezbijede redovno dopremanje dovoljnih količina sirovine za kontinuiranu proizvodnju peleta iako i u susjednim opštinama Srebrenica, Milići i Zvornik postoje i rade fabrike za proizvodnju ovog energenta, što otežava obezbjeđivanje adekvatne sirovine potrebnom dinamikom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.