NavMenu

Dragan Serdar na čelu Agencije za bankarstvo RS?

Izvor: Capital Ponedjeljak, 04.04.2016. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Poslove uhapšene direktorice Agencije za bankarstvo RS Slavice Injac, ukoliko joj bude određen pritvor, preuzeće njen zamjenik Dragan Serdar, a hapšenja od petka ne bi trebalo da imaju negativne posljedice na bankarski sektor RS, kažu za "Capital" stručnjaci u ovoj oblasti.

Srećko Bogunović, koji je dugi niz godina radio u bankarstvu, kaže da, vjerovatno, zamjenik u ovom trenutku preuzima sva prava i obaveze. Ipak, kaže da će u neko dogledno vrijeme biti potrebno ovu situaciju i formalno riješiti, ukoliko istraga ode u pravcu da Slavica Injac bude spriječena da obavlja svoju funkciju.

- Ukoliko se otvori postupak protiv nje, ona vjerovatno to neće moći da radi, jer svi rukovodioci moraju imati uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak, pa pretpostavljam da ni ta funkcija ne može da se obavlja sa krivičnim postupkom - rekao je Bogunović

On je istakao da nakon ovih hapšenja ne očekuje negativne efekte po bankarski sektor.

- Ne vidim prepreku da se neki period nastavi raditi nesmetano, a vjerovatno će, ukoliko ovo potraje, neko biti imenovan za direktora - istakao je Bogunović.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da Vlada RS čeka odluku Suda BiH o određivanju pritvora uhapšenima u akciji "Lavina".


- Ukoliko direktorici Agencije za bankarstvo RS bude određen pritvor, njen posao obavljaće zamjenik direktora - kazao je Tegeltija.

S druge strane, dodao je, direktorica Investiciono-razvojne banke RS Snežana Vujnić nema zamjenika direktora, tako da će Nadzorni odbor biti obavezan da imenuje v.d. direktora.

Vujnićevoj ovih dana ističe mandat. Nadzorni odbor IRB-a je 18. marta donio odluku o raspisivanju konkursa i utvrđivanju kriterijuma za imenovanje direktora, izvršnog direktora za koordinaciju rada kabineta direktora i izvršnog direktora za koordinaciju rada sektora IRB-a.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.