NavMenu

Počinje da radi Todorićev "Alibaba" - "Abrakadabra" konkuriše najvećim svjetskim onlajn trgovcima

Izvor: Tanjug Subota, 02.04.2016. 11:03
Komentari
Podeli
(Foto: Sashkin/shutterstock.com)
Hrvatski koncern "Agrokor", u vlasništvu biznismena Ivice Todorića, u nedelju, 3. aprila 2016. u ponoć, otvara internet trgovinu "Abrakadabra", kojom planira da konkuriše najpopularnijim svjetskim onlajn trgovcima - "Amazonu" i "Alibabi".

Očekuje se da će taj projekat, u koji je u godinu i po dana "Agrokor" uložio 40 miliona kuna (5,3 mil EUR) i na kome trenutno radi 25 stručnjaka za e-poslovanje, do kraja godine imati promet od 20 mil EUR i povećati radnu snagu na 100 zaposlenih, piše Poslovni dnevnik.

U ponudi imaju 100.000 proizvoda i gotovo hiljadu brendova.

Sljedeće godine, do kada računaju da će dostići udio od oko 5% na hrvatskom tržištu e-trgovine vrijednom 3,5 milijardi kuna (463 mil EUR), "Abrakadabra" planira da počne poslovanje u Sloveniji, a zatim i u Srbiji. U narednih nekoliko godina Todorić želi da postane najveći e-trgovac u jugoistočnoj Evropi.

Hrvoje Kraljević, direktor kompanije "A007", preko koje će poslovati Abrakadabra.com, kaže da imaju nekoliko aduta više od "Amazona" i "Alibabe".

- Kupci će preko "Abrakadabre" proizvod dobiti brže, kod nas će moći da kupuju na rate, a zahvaljujući "MultiPlusCard"-u, koji ima pet miliona članova, bolje poznajemo potrošače u regionu od globalne konkurencije - navodi Kraljević.

Prema njegovim riječima, "Abrakadabra" će prodavati isključivo neprehrambene proizvode i imaće kategorije: auto-moto, bijela tehnika, vrt i alati, računari i okruženje, igračke, knjige, ljepota i njega, moda, oprema za bebe, potrošačka elektronika, kao i sport i dodaci prehrani.


Kraljević je potvrdio za Poslovni dnevnik da planiraju da uvedu i kategoriju turizam, budući da je "Agrokor" već u biznisu sa hotelima i velnes centrima, a i suvlasnik je grupacije Adriatica.net, koja je ranije imala istoimeni vrlo popularan internet portal, po ugledu na AirBnB i Booking.com.

Iz "Abrakadabre" su naveli da će podržati plaćanje svim kreditnim karticama, plaćanje na rate, plaćanje gotovinom pri preuzimanju, da pregovaraju s "PayPal"-om, te da bi do kraja godine mogli da uvedu i plaćanje preko SMS-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.