Izvor: Tanjug | Petak, 01.04.2016.| 13:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Tesla motors" predstavio "model 3" električnog automobila

"Tesla model 3"
Američka automobilska kompanija "Tesla motors" predstavila je novi, jeftiniji model električnog automobila namijenjen masovnom tržištu, a u prva 24 sata je primila više od 115.000 porudžbina, izvještava agencija AFP.

Iz kompanije su saopštili da broj porudžbina konstantno raste, iako novo vozilo neće biti dostupno tržištu do kraja naredne godine.

Novi "model 3" imaće početnu cijenu od 35.000 USD, što je upola manje u odnosu na cijenu dva aktuelna "Teslina" modela koja su u prodaji, "model S" i "model X", čija je početna cijena 70.000 USD, prenosi agencija "Frans pres".

- Ukupan broj porudžbina za "modelom 3" je u protekla 24 sata premašio cifru od 115.000 - izjavio je osnivač kompanije Elon Musk tokom predstavljanja novog automobila u dizajnerskom studiju ove kompanije u Los Anđelesu.

Musk je ovo vozilo opisao kao "krajnji korak u master planu, a to je dostupno vozilo za masovno tržište".

Automobil ima panoramski stakleni krov, standardno je opremljen auto-pilotom i brojnim bezbjednosnim sistemima, a moći će, prema rečima Muska, da pređe 350 km prije nego što se baterije istroše.

Sa "modelom 3", kompanija "Tesla" namjerava da pokaže da su njena vozila za širu javnost i da je spremna za masovnu proizvodnju vozila, ocjenjuje AFP.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.