NavMenu

U Doboju otvoren Centar za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 31.03.2016. 10:00
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
U Domu zdravlja Doboj juče je otvoren Centar za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga - HISPA. Načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Nebojša Tasić rekao je novinarima da je dobojski Centar dio međunarodnog HISPA udruženja sa sjedištem u Beogradu, koji u četiri zemlje ima 37 centara.

Tasić navodi da Centar obezbjeđuje personalizovani multidisciplinarni program liječenja, prema kojem svaki pacijent dobija lični tretman s ciljem da snizi kardiovaskularni rizik koji, osim lijekova, uključuje i kvalitetnu dijagnostiku.

On kaže da je preduslov za uspješno liječenje da pacijent bude motivisan i aktivan u programu.

Direktor Doma zdravlja Doboj Radoslav Nikolić rekao je da ova zdravstvena ustanova pruža usluge za 12.000 oboljelih od visokog krvnog pritiska, od kojih je nekoliko stotina imalo moždani udar i infarkt miokarda.


Nikolić očekuje da će broj smrtnih slučajeva izazvanih moždanim udarom ili infarktom miokarda biti smanjen nakon što Centar počne da radi. On je najavio da će Centar opsluživati deset ljekara i tehničara.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović najavio je da će grad subvencionisati troškove usluga Centra građanima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.