Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.03.2016.| 08:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Treći "Marketing Summit Belgrade" 19. maja u Beogradu

"InStore" magazin i Poslovna akademija "Finance" organizuju ove godine treći po redu "Marketing Summit Belgrade", najveću marketinšku konferenciju u regionu, koja će biti održana 19. maja u beogradskom hotelu "Crowne Plaza".

Dostupnost informacija nikada nije bila veća. Kupci su postali racionalniji, dok su se psihološki faktori nesigurnosti odrazili na promjene kupovnih navika. Kupac razmišlja i fokusira se na traženje najpovoljnije cijene. Postao je zahtjevniji i uvijek želi više i bolje. Sve to predstavlja izazov za marketing.

Proizvodi i usluge, brendovi moraju da budu drugačiji, a ta diferencijacija sada je mnogo veća i zahtjevnija od one u prošlosti. Kupci i potrošači traže veću vrijednost za svoj novac i sve manje vjeruju trikovima oglašavanja. Današnji kupac nikad nije bio bolje informisan, a prilikom kupovine upoređuje cijene brendova po čitavom svijetu, dok preko društvenih mreža lako dolazi do informacija o lošim iskustvima. Konkurencija više nije lokalna nego globalna. Kompanije se na lokalnim tržištima takmiče sa svjetskim brendovima.

Zato su organizatori odlučili da ovogodišnji program MSB2016 fokusiraju na diferencijaciju, dodatne vrijednosti za kupca i globalni nastup. Učesnici MSB će se upoznati sa primjerima dobre prakse o tome kako se zaista razlikovati na tržištima, kako kupcu pružiti dodatnu vrijednost i kako osvajati globalna tržišta. Imaće priliku da čuju kako to rade lokalne, regionalne i globalne firme sa svojim brendovima, i da razmjene iskustva sa njima.

Kroz 4 panela i više od 12 prezentacija biće riječi o tome kako kreirati marketing strategiju koja pobjeđuje, kako zaista iskoristiti mogućnosti digitalne tehnologije i na koji način tržišni lideri stvaraju dodatnu vrijednost. Takođe će biti predstavljene uspješne strategije za internacionalizaciju brenda, istraživanje o izazovima marketinga u Srbiji 2016, a biće održan i okrugli sto: "Diferencijacija. Dodatna vrijednost. Globalni nastup."

Ove godine svoja iskustva sa učesnicima "Marketing Summit Belgrade" podijeliće Nicolas Kfuri, direktor "Kfuri Consulting Group", Marijana A. Molnar, managing director, "Adriatic" region manager GfK, Thomas Heller, vodeći partner u "Simon-Kucher & Partners", Piotr Nagalski, marketing direktor customer za centralnu Evropu, "Goodyear Dunlop", Alan Šćuric, marketing direktor SBU kafa, "Atlantic Group", Marin Šimurina, direktor, "Grey", Vladimir Zarić, head of digital, "Leo Burnett Belgrade", predstavnik EXIT festivala, Gregor Pilgram, član uprave "Generali PPF" i član uprave "Generali d.d." i Branko Blečić, konsultant.

Na okruglom stolu učestvovaće Olivera Perković, managing director, "McCann Belgrade", Izabela Branković, head of marketing, "Ringier Axel Springer Srbija", i Ljubomir Ristić, chief marketing officer, "Comtrade Group".

Kompletan pregled tema i učesnika i informacije o kotizacijama i načinu prijave nalaze se na zvaničnoj strani "Marketing Summit Belgrade".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.