NavMenu

"Krupa kabine" u 2015. ostvarile izvoz od 12,6 mil EUR - U planu proširenje proizvodnog prostora u Bosanskoj Krupi za 2.000 m2

Izvor: eKapija Utorak, 29.03.2016. 13:13
Komentari
Podeli
Sa proizvodnjom od 65 kabina dnevno za sve velike kompanije koje proizvode radne mašine, traktore i kombajne, firma "Krupa kabine" iz Bosanske Krupe u prošloj godini ostvarila je izvoz vrijedan 12,6 mil EUR.

Od kada ih je 2006. godine privatizovala italijanska grupacija SIAC, koji su lideri u proizvodnji kabina za radne i poljoprivredne mašine, "Krupa kabine" bilježe konstantan rast u svim pogledima.

- Od 90 zaposlenih koliko ih je bilo 2006. godine, sada u firmi radi 220 ljudi, a u ovom mjesecu planiramo da zaposlimo još 15. Takođe, proširili smo i proizvodni prostor za oko 4.200 m2, a u planu je i proširenje za još 2.000 m2 – rekao je u intervjuu za "eKapiju" Emil Fajić, menađžer prodaje u "Krupa kabinama".

Fajić dodaje da je dosta investirano i u nabavku novih mašina. Naime, kupljena su dva nova lasera "Trumpf" i "Prima Power", zatim nova presa za savijanje limova, kao i aparat za varenje najnovije tehnologije "Lincoln".

- Do skora smo morali da kupujemo azot, a sad smo nabavili generator za proizvodnju azota i riješili taj problem. A u planu nam je još jedna investicija koja je u procesu realizacije, a to je kupovina lasera za obradu cijevi.

U 2015. u ovoj firmi je napravljeno oko 12.000 kabina za sve velike kompanije koje se bave proizvodnjom radnih i poljoprivrednih mašina, kao što su "Caterpillar", "Liebherr", "John Deere", "Masey Ferguson", "Claas", "Agco", JLG, CNH, "Hardi", "Kubota" itd..

- Od skora radimo i sa firmom SINT koja se bavi proizvodnjom reklama za benzinske pupme (MOL, Q8 itd) i reklama za razne koncesionare u Evropi ("Mazda", Unicredit itd). Za njih radimo nosače reklama za sve koncesionare "Mazde" u Evropi koji su visoki od 4 do 6,5 metara i nosače zastava za MOL benzinske pumpe koji se kreću od 6 do 9,5 metara visine, što je za "Krupa kabine" jedan novi poduhvat koji smo uspjeli da realizujemo u vrlo kratkom vremenskom periodu – kaže Fajić.

Većina sirovina potrebnih za proizvodnju u "Krupa kabinama" dolazi iz EU.


- Kvalitet koji se od nas zahtjeva, trenutno se ne može naći na domaćem tržištu. Mada, mi nastojimo da nađemo i dobavljače u BiH sa kojima bismo zadovoljili jedan dio naših proizvoda – dodaje sagovornik "eKapije".

Fajić ističe i to da je skoro cijela proizvodnja namijenjena za izvoz i da samo jedan dio rade za novog kupca iz BiH.

- Imamo dosta ponuda koje su na razmatranju kod naših sadašnjih kupaca, a i nekih novih potencijalnih klijenata od kojih zavisi da li će biti povećanja kapaciteta proizvodnje i novih ulaganja u proizvodne prostore. Trenutno radimo na našem maksimumu i proizvodimo oko 65 kabina dnevno, a godišnji kapacitet u ovom trenutku je oko 13.650 kabina.

U "Krupa kabinama" posjeduju certifikate IS0 9001/2008, ISO 3834-2 i najnoviji EN 1090-2. A što se tiče planova za naredni preiod, Fajić kaže da u ovoj godini uvode nove proizvode - "Liebherr Telehander Telfs" i nove kabine "CarraroAgritalia", "Caterpillar D6K Army" i "JLG Roadrunner".

Slobodana Šubara




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.