NavMenu

Ko će biti novi vlasnik "Yahoo"-a?

Izvor: seebiz.eu Utorak, 29.03.2016. 12:13
Komentari
Podeli
Kompanija "Yahoo" odredila je 11. april kao krajni rok za slanje preliminarnih ponuda za preuzimanje njenog poslovanja vezanog za internet i udjele u imovini u Aziji, objavio je "The Wall Street Journal" (WSJ) pozivajući se na izvore.

Rok za preliminarne ponude postavljen u aprilu znači da bi "Yahoo" mogao sklopiti posao do juna ili jula, piše list.

Posrnula internetska kompanija pokrenula je u februaru aukciju svog temeljnog poslovanja, nakon što je odložila planove o izdvajanju svog udjela u kineskom, e-trgovačkom divu "Alibaba Group Holdingu". U međuvremenu, hedge fond "Starboard Value LP", koji posjeduje oko 1,7% "Yahooa", pokrenuo je prošle nedjelje bitku u pokušaju da smijeni upravu "Yahoo"-a.


Telekomunikaciona kompanija "Verizon Communications" i izdavač "Time" mogle bi da daju ponudu za temeljno poslovanje "Yahoo"-a, dok bi se neke privatne equity kompanije mogle udružiti kako bi dale ponudu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.