Izvor: seebiz.eu | Utorak, 29.03.2016.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Teslin" Model 3 biće sporiji i teži od prethodnih - Prvi električni automobil za masovno tržište

Ilustracija (Foto: teslamotors.com)
"Tesla Motors" će u četvrtak otkriti dugo očekivani automobil "Model 3", električno vozilo kojim će američka kompanija pokušati da se probije na masovno tržište.

Pored informacije da će "Model 3" biti opremljen baterijom koja će jednim punjenjem omogućavati prelaženje 320 kilometara, te špekulacijama da će vrijednost automobila biti nešto veća od 32.000 EUR, najveći projekat američke kompanije obavijen je velom tajne.

Ipak, prošle nedelje pojavila su se nagađanja koja djeluju vjerodostojno, a tiču se koncepta automobila koji se razlikuje od dosadašnjeg pristupa stručnjaka iz "Tesle".

"Model 3" će najvjerovatnije biti manji od "Modela S" i "Modela X", imaće manji kapacitet baterije, neće biti luksuzan kao svoji prethodnici, a povrh svega - neće moći da razvije brzinu poput svoje starije braće. Takođe, "Model 3" će biti načinjen od standardnog materijala - olova, za razliku od Modela S i X koji su načinjeni od aluminijuma. "Model 3" će, s druge strane, najvjerovatnije sadržavati standardni "Teslin" softver i autopilota.

Naravno, ljubitelji "Tesle" ne bi trebalo da budu razočarani jer će ovo biti prvi model električnog automobila namijenjen masovnom tržištu. Kompanija planira proizvodnju 500.000 jedinica do 2020. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.