NavMenu

U regionu traže oko 2.000 sezonaca, evo i kojih

Izvor: eKapija Nedjelja, 27.03.2016. 11:25
Komentari
Podeli

Turistička sezona prava je prilika za traženje posla. Ove godine ponuda u regionu je prilično bogata, ali treba požuriti dok najbolje pozicije još nisu zauzete.

"Konzum" ove godine traži 700 sezonskih radnika za svoje prodavnice duž cijele obale u 60 gradova. "Lidl" je još u januaru objavio potragu za sezonskim radnicima, a istu praksu imaju i ostali trgovinski lanci koji posluju na obali. Osim trgovinskih lanaca, još veću potrebu za sezonskim radnicima imaju hotelske kompanije.

Ukoliko se pogledaju oglasi za sezonsko zapošljavanje na specijalizovanim portalima, vidi se potraga ponajprije za barmenima, koktel i pica-majstorima, poslastičarima, animatorima, recepcionarima... Sunčani Hvar traži šefa kuhinje, konobare, barmene, kuvara, pica-majstore, poslastičara. .. "Karisma" traži menadžera restorana, hostese, kuvara ...

Dominiraju poslovi u Dalmaciji i Istri, a na obalu se, kao i svake godine, odnosi čak 90% oglasa. Neke hotelske kompanije organizuju i predavanja kako bi nezaposlene informisale o mogućnostima i uslovima rada. Tako je "Plava laguna" nedavno održala predavanje u Zagorskoj županiji. "Istraturist" i "Plava laguna", dvije hotelske kuće u "Grupi Lukšić", još početkom godine krenule su u potragu za 2.100 sezonskih radnika, piše "Večernji list".

"Valamar Riviera" nedavno se predstavila u Dubrovniku, gdje svake godine zapošljava oko 400 sezonskih radnika, ali na svim destinacijama više od 2.000. Jako Andabak iz koncerna "Sunce" kazao je da će zaposliti oko 600 sezonaca, ali i da im nije velik problem da nađu radnike jer imaju internu akademiju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.