Izvor: Nezavisne novine | Petak, 25.03.2016.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Žalba usporila radove - Izgradnja završne faze novog graničnog prelaza Gradiška još nije počela

Gradnja druge, završne faze novog graničnog prelaza Gradiška još nije počela jer Ured za razmatranje žalbi BiH vrši provjere po žalbi jednog ponuđača koji je izgubio na tenderu.

Informaciju je "Nezavisnim" potvrdio Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, koja finansira ovaj projekat.

Naime, još krajem prošle godine završena je prva faza izgradnje novog graničnog prijelaza (i carinskog terminala) Gradiška, koji će u konačnici poprimiti moderni, pomalo futuristički izgled, ali zbog žalbe na novi tender zasad je stalo na tome.

Prva faza

Prva faza je, podsjeća Kovačević, uključila sve radove pripreme i ravnanja terena, te sve radove niskogradnje, a ukupna investicija u ovom dijelu projekta iznosila je 8,4 mil KM.

- Pred kraj završetka prve faze UIO je raspisala tender za izgradnju druge, završne faze novog prijelaza i carinskog terminala. U ovom postupku kao najpovoljnija ponuda odabrana je grupa ponuđača na čelu sa preduzećem "Prijedor putevi", čija ponuda je iznosila 14 mil KM. Međutim, procedura još nije okončana zbog jedne žalbe koja je upućena Uredu za razmatranje žalbi - kaže Kovačević.

On navodi da će izgradnjom novog graničnog prijelaza i terminala u gradu na Savi konačno biti riješen problem koji opterećuje Gradišku godinama unazad, a to su ogromne gužve u samom gradu zbog velikog broja kamiona koji svakodnevno blokiraju saobraćajnice.

- Po okončanju izgradnje novog prijelaza i carinskog terminala UIO će postojeću carinsku ispostavu, koja se nalazi u centru Gradiške, premjestiti na novu lokaciju na trasi autoputa Banjaluka - Gradiška. To će umnogome rasteretiti samu Gradišku jer neće biti potrebe da sam centar grada bude konstantno blokiran brojnim kamionama koji čekaju na carinjenje robe - ističe Kovačević, dodajući da će se sve odvijati na lokaciji novog carinskog terminala van grada.

No, uprkos planovima bosanskohercegovačke strane i državne carine, odnosno projektu koji je u toku, dobro upućeni upozoravaju da gradnja novog prelaza neće značiti ništa bez uporedne izgradnje novog mosta preko rijeke Save, a u šta su uključeni naši zapadni susjedi.

Naime, Evropska komisija je za most ranije obezbijedila sredstva, ali ovim projektom Vlada Republike Hrvatske posljednjih godina uveliko kalkuliše.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.