Izvor: Capital | Petak, 25.03.2016.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Firmama "Nova DIPO" i "SIM Technik" uručene nagrade predstavnika ekonomskog foruma "Perspektive"

Predstavnici Međunarodnog ekonomskog foruma "Perspektive" uručili su juče u Banjaluci nagrade predstavnicima firmi "Nova DIPO" iz Podgradaca i "SIM Technik" iz Kotor Varoša, koje su im dodijeljene na Regionalnom samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope "300 najboljih" u Dubrovniku, održanom početkom ovog mjeseca.

Predsjednik Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma "Perspektive" Vinko M. Ćuro je istakao da su oni kao organizatori i Međunarodni komitet za dodjelu nagrada zadovoljni jer je procedura u vezi sa nominacijiom i dodjelom nagrada "Stvaraoci za vijekove" prošla veoma dobro.

Istakao je da su dodijelili nagrade firmama koje nisu prisustvovale ceremoniji u Dubrovniku i naglasio da je veoma zadovoljan kako je ceremonija koja je održana 5. i 6. marta protekla.

- Od skoro 1.800 nominovanih firmi komitet je donio odluku da se za 68 firmi iz devet zemalja srednje i jugoistične Evrope dodijele nagrade za doprinos razvoju preduzetništva pod nazivom "Stvaratelji za stoljeća". Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija u zavisnosti od toga kako je neko pružao doprinos razvoju preduzetništva - rekao je Ćuro.

Prva nagrada je za doprinos razvoju preduzetništva, druga za doprinos promociji preduzetništva, treća za investicije, ideje i inovacije.

- Najvažnija nagrada je, svakako, za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća" i peta nagrada je za posebne inicijative u preduzetničkom stvaralaštvu - istakao je Ćuro.

Predsjednik Programskog odbora Regionalnog samita preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope "300 najboljih" Jugoslav Jovičić je rekao da je više firmi iz BiH dobilo nagradu, ali da su ostalima nagrade uručene u Dubrovniku.

- Komitet je dugo i ozbiljno radio na ovome i postigli smo upravo ono što želimo, a to je da otvorimo mogućnost saradnje i komunikacije između privrednika, jer oni kad se nađu na jednom mjestu su voljni da rade i sarađuju - naglasio je Jovičić.

Direktor i suvlasnik firme "SIM Technik" Ivica Marić rekao je da im ova nagrada veoma znači.

- Imamo 200 zaposlenih i sigurno da nam ovo priznanje znači jer je neko prepoznao da smo nešto postigli - rekao je Marić i dodao da je firma osnovana 2007. godine, da im je osnovna djelatnost mašinski radovi, obrada metala te da 99% svojih proizvoda izvoze u Njemačku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.